HOME  |   TECTONIC UITLEG  |   PRIVACY  |   CONTACT  
TECTONIC PUZZEL

KAKURO PUZZEL OPLOSSEN

suguru puzzle   tectonic puzzel

UILTEG KAKURO

Bent u al vertrouwd met de kakuro regels, ga dan direct naar onze pagina met KAKURO PUZZELS die u online kan oplossen. U vindt er ook een tabel die de kakuro combinaties toont telkens u een vakje selecteert.

Wij ontvangen graag op uw reactie over onze kakuro puzzels.


KAKURO REGELS

De kakuro puzzel of ook Kakro is razend populair in Japan, enkel de sudoku heeft meer aanhangers. In België en in Nederland wordt deze puzzel soms kruissompuzzel genoemd.

Net zoals bij sudoku moet je de witte vakjes invullen met een cijfer van 1 tot 9. Een cijfer mag niet vaker dan één keer voorkomen in een rij of kolom.

Bij kakuro is er nog iets extra. Bovenaan een kolom of aan het begin van een rij staat er een getal boven of onder een diagonale lijn. Dit getal geeft de uitkomst weer (=de som) wanneer je de cijfers van de rij of de kolom bij elkaar optelt.

Iedere puzzel heeft slechts één oplossing. Kakuro is sterk verwant met killer sudoku.

Hieronder een voorbeeld:

kakuro uitleg

KAKURO TECHNIEKEN

Kakuro technieken helpen je om vlugger een kakuro puzzel op te lossen. Ga daarom op zoek naar kakuro sommen. Dit zijn getallen met slechts 1 combinatie. Stel dat 16-in-twee (7+9) en 23-in-drie elkaar snijden (6+8+9)n dan kan in het gemeenschappelijke vakje alleen 9 ingevuld worden.

Hieronder een tabel met kakuro sommen met slechts 1 combinatie:

kakuro technieken

Wenst u uw kakuro vaardigheden te verbeteren, dan kan onze pagina met KAKURO TECHNIEKEN u van dienst zijn.